«Granollers Primàries» és un grup polític local que es va formar per oferir una opció municipalista netament independentista, lleial al resultat del Primer d’Octubre, transformadora de la política i amb la transparència, la participació i l’elecció directa de les persones candidates com a trets característics.

El nostre equip el formen persones voluntàries que col·laboren amb les seves aportacions, idees i projectes per assolir un Granollers millor.

Participació electoral

El 2019, es va concórrer a les eleccions municipals sota el nom de «Granollers per la Independència – Primàries Catalunya». Amb un total de 1.477 vots vam obtenir una regidoria, que es va decidir repartir en terminis de dos anys. En primer lloc la va ocupar la metgessa Mònica Ribell i, des del novembre de 2019, el politòleg Joan Ricart.

A les eleccions municipals de 2023 vam ampliar la confiança de la ciutadania de Granollers obtenint 2 regidors amb 1.519 vots, una lleugera pujada tot i la baixada de participació.

Consulta els resultats electorals a la nostra aplicació web de seguiment electoral.

Fotografia dels membres de la llista electoral presentada a les eleccions municipals de 2019
Fotografia de grup de la candidadatura Granollers Primàries a les eleccions municipals de 2023
Fotografia de grup de la candidadatura Granollers Primàries a les eleccions municipals de 2023

Els regidors

1 Joan Ricart

Dr. Joan Ricart i Angulo (2021-2023)

Nascut a Barcelona l’any 1982, soc casat i pare d’un nen i una nena. Vaig cursar tota la meva etapa educativa, de P3 a 2n de Batxillerat, a l’Escola Cervetó. Soc llicenciat en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctor europeu en la mateixa disciplina per la Universidad Complutense de Madrid, amb una tesi que tracta sobre el sistema polític indonesi. Per motius acadèmics he viscut a Leiden, Països Baixos, i Jogjakarta, Indonèsia. Un cop finalitzada aquesta etapa educativa, vaig decidir anar a viure una temporada a Jakarta, Indonèsia, i engegar un projecte empresarial en l’àmbit del comerç internacional. A mitjans de 2018 vam tornar a Granollers i des d’aleshores treballo com a professor associat a la UAB, la Pompeu Fabra, i la UOC.

2 Mònica Ribell

Dra. Mònica Ribell i Bachs (2019-2021)

Nascuda a Granollers l’any 1968. La meva etapa educativa va tenir lloc a l’Escola Cervetó i a l’Institut Antoni Cumella de Granollers. Sóc llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, i especialista en Medicina Interna. He completat la meva formació acadèmica amb un Màster en Immunologia per la UB/UAB i una Diplomatura de postgrau en Immigració, Interculturalitat i Salut Internacional. Treballo a l’Hospital de Granollers des de l’any 1999 i prèviament havia treballat a la Comarca d’Osona en atenció primària. Per motius formatius, docents i de cooperació he fet estades al Baylor College of Medicine (Houston, Texas), Harvard Medical School (Boston, Massachussets), Hospital Le Bon Samaritain (N’dJamena Txad), Kènia i Gàmbia. A la Ciutat de Granollers, he estat vinculada a la JARC, i als moviments d’Esplai a través de Colònies St. Esteve. 

Òrgans de govern

El Grup Municipal compta amb una Assemblea d’Electors, òrgan màxim de govern que es troba semestralment i on totes les persones voluntàries de l’organització son convidades a participar-hi: poden proposar temes, votar propostes, fiscalitzar l’acció política a l’Ajuntament i, en definitiva, decidir de manera col·legiada les decisions de l’organització. El nostre lema és clar: tu votes, tu tries, tu decideixes!

També existeix un Comitè de Coordinació, obert també a qualsevol persona voluntària que vulgui participar-hi lliurement i on hi podrà aportar les seves propostes, idees i crítiques en les sessions que es realitzen setmanalment. És on s’hi tracten les qüestions del dia a dia i es dóna forma a les estratègies fixades per l’Assemblea d’Electors.

L'equip

L’equip de persones voluntàries que lidera el dia a dia del Comitè de Coordinació és ben divers, amb trajectòries professionals i acadèmiques en diversos àmbits i de tots els trams d’edat variades.

Ens reunim setmanalment amb l’objectiu de debatre sobre l’activitat de Granollers per la Independència a l’Ajuntament, alhora que per integrar de la millor manera l’activitat del grup municipal a la ciutat i als veïns i veïnes. 

Segons la motivació de cada persona que forma part de l’equip, ens dividim per comissions per tal d’abordar satisfactòriament cada àmbit de treball.