Al llarg de tot el mandat anterior i de forma reiterada durant la campanya electoral per les eleccions municipals de 2023, el grup municipal de Granollers Primàries, va insistir en que el projecte de realització de l’anella verda al Parc del Congost, no tindria sentit sinó englobava per la seva vessant nord connexions amb el Parc de Ponent, el Parc del Lledoner i el Parc del Falgar ja en terme municipal de Les Franqueses del Vallès; de manera que només així s’aconseguiria completar per la zona nord l’anella verda necessària per la ciutat. Donar solució de continuïtat a tot aquest territori confereix a la ciutat la possibilitat de disposar d’un gran pulmó verd, fent possible corriols i camins transitables a peu o amb bicicleta que enllaci enmig de la natura punts distants del municipi.

Aquest dimarts dia 5 de desembre, en el marc de la comissió informativa de l’àrea de territori, l’equip de govern ha informat de l’inici de la licitació del contracte d’obres per l’execució del projecte d’unió i millora dels parcs al voltant del riu Congost: Lledoner-Ponent, acordat en la junta de govern local del 7 de novembre de 2023, un projecte que a banda de l’insistència del nostre grup municipal, també es va recollir en els pressupostos participatius del mandat anterior. Granollers Primàries creu que és un pas molt important i positiu en la millora dels espais verds de la nostra ciutat.

La millora del camí des del Parc de Ponent fins al Parc del Lledoner serà accessible per usuaris amb mobilitat reduïda, s’il·luminarà la zona en qualsevol franja horària per ús de vianants i esportistes, es netejarà la vegetació (canyes) dels marges del camí que redueixen visibilitat i s’acompanyarà d’augment d’arbrat dotant l’espai de més verd.