G2'#4 Abril/Maig/Juny 2024

Llegiu de manera ràpida i còmode el resum de l’activitat política i les propostes de Granollers Primàries durant el primer trimestre del 2024.

🏛️ Ajuntament

Critiquem el fet de descobrir que es van enregistrar comissions informatives sense permís dels participants. Tornem a demanar que les comissions, i el seu contingut, siguin públiques.
[x: Intervenció al Ple]

Manifestem que la majoria absoluta impedeix negociar amb els grups municipals certes decisions, com la selecció de personal eventual.
[x: Intervenció al Ple]

🌐 
Ciutat global

Participem en l’Acte de Memòria a les víctimes en la commemoració del 86è aniversari del bombardeig a Granollers i ens solidaritzem per a tots aquells que avui en dia són víctimes de conflictes arreu.
[x: Imatges de l’homenatge]


👺 Cultura

Ens vàrem oposar a la liquidació del pressupost del Patronat Municipal del Museu de l’exercici de 2023.
Proposem que es dinamitzi el Museu de Granollers aprofitant el romanent de tresoreria.
[x: 
Intervenció al Ple]

Lamentem el tancament del Llevant Teatre i en critiquem les formes al decidir-ho i comunicar-ho.
[x: Intervenció al Ple]
[Comunicat sobre el tancament del Llevant Teatre]

Seguim reclamant els pressupostos consolidats de la Festa Major 2023. Insistim, tal i com demanen les colles, que cal obrir un debat amb la ciutadania sobre el model de Festa que necessita i vol la ciutat.
[x: Intervenció al Ple]

📚 Educació

Vàrem demanar explicacions a l’ajuntament sobre l’infrafinançament del Centre d’Educació Especial Montserrat Montero, especialment en l’apartat dels sous dels treballadors, que fa temps que reclamen incompliments.
[x: Intervenció al Ple]

Vàrem proposar l’elaboració d’un mapa comarcal de la discapacitat, que vagi més enllà d’aquest centre, per conèixer les necessitats de les famílies i els ajuntaments i així poder donar l’assistència necessària.
[x: Intervenció al Ple]

 

🌿 Medi Ambient

Proposem al govern municipal la creació d’un programa d’horts urbans, amb l’objectiu d’incorporar-los a activitats de millora ambiental, seguint els principis de l’agricultura ecològica.
[x: Intervenció al Ple]

Aprofitant l’aprovació de la ZBE, insistim en la necessitat de reduir la contaminació de l’aire i tornem a demanar que s’informi adequadament a la ciutadania dels nivells de la seva qualitat en temps real, amb panells informatius o amb una app municipal.
[x: Intervenció al Ple]


🗨️ Participació ciutadana

Ens varem reunir amb l’Associació de Veïns Nova Font Verda, per a conèixer i intercanviar punts de vista respecte el barri de la Font Verda.
[x: Reunió amb l’AAVV Nova Font Verda]

 

💸 Promoció econòmica

Entenem la situació de les piscines municipals com a delicada i complexa. Demanem iniciar un debat sobre el nou model de concessió, que sigui obert a la ciutadania.
[x: 
Intervenció al Ple]

Ens lamentem del fet que, actualment, no s’ha convocat ni el Fòrum de Comerç i Fires ni la Taula de Comerç.
[x: Intervenció al Ple]

Hem proposat un full de ruta pels dos quioscs que queden a Granollers, ja que l’ajuntament no té cap projecte per a mantenir-los.
[x: Intervenció al Ple]

Valorem un suposat informe sobre la pàgina web granollerscomerç.cat, com a tendenciós, amb moltes mancances i poc professional.
[x: Intervenció al Ple]

Vàrem donar suport al nou conveni del taxi i vàrem demanar que s’aprovin les noves tarifes el més aviat possible per no perjudicar més els taxistes i als seus usuaris.
[x: Intervenció al Ple]

Vàrem donar suport en la creació de la societat “Granollers Energia SA”, la qual és de model de gestió pública. Insistim en que la gestió de l’aigua hagués pogut tenir el mateix model.
[x: Intervenció al Ple]

 

🏢 Urbanisme

Vàrem sol·licitar al govern municipal un inventari del patrimoni de propietat municipal per valorar quins locals o habitatges es poden destinar a habitatge social, complint la normativa urbanística.
[x: Intervenció al Ple]

Vàrem traslladar el nostre malestar respecte el mal funcionament de les passarel·les mecàniques de la Font Verda. Aviat, el manteniment, anirà totalment a càrrec de l’Ajuntament.


🌐Diga’ns el que t’amoïna de la ciutat!
https://primariesgranollers.cat
✉️granollersprimaries@granollers.cat