Tot i presentar-la en solitari, aconseguim que s’aprovi per majoria simple amb l’abstenció del PSC i el vot en contra de Cs.

Al Ple del 28 de juny el nostre grup Municipal vam sotmetre a votació una moció en defensa de l’ús de la llengua catalana en l’àmbit de la Salut.

El català és la llengua pròpia de Catalunya. Com a factor cultural clau en la societat, la llengua és un dels principals elements cohesionadors de totes les persones que viuen al nostre territori. Des de fa ja massa temps, però, la ciutadania està notant la disminució de l’ús del català; observació alhora ratificada amb les alertes que ens arriben per part d’entitats culturals i lingüístiques.

Tal com hem demostrat reiteradament, donem molta importància a l’àmbit de la salut, ja que té una presència transversal en tota la societat. Si bé és cert que Sanitat és competència del Govern, hi ha molts serveis municipals que tenen relació directa amb la salut i la qualitat de vida dels i les granollerines i depenen de l’Ajuntament.

El català és la llengua d’ús normal i central en l’administració en l’esfera laboral sanitària; però el seu ús en la comunicació està cada cop més en desús entre el mateix personal sanitari i els usuaris i usuàries.

En aquest sentit, vam promoure i aprovar un seguit d’acords concrets amb la intenció de forçar l’acció del govern del PSC. Us podeu descarregar la moció aquí, però, perquè us feu una idea, la majoria d’ells anaven orientats al compliment del Reglament per a l’ús de la llengua catalana a l’Ajuntament de Granollers, publicat el novembre de 1994 però, avui en dia, parcialment en desús per part de l’Administració.

D’aquesta manera, confiem que l’acció política de Granollers per la Independència serà clau per a garantir, d’una banda, la cohesió social del municipi i, d’altra banda, garantir els drets lingüístics dels veïns i veïnes.


0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *